top of page

MARJOLEIN DECROIX

BELGIAN SLALOM SKIER

GEEN EINDE, MAAR EEN NIEUW BEGIN


De knoop is doorgehakt! De voorbije 3 seizoenen werd Marjolein Decroix goed omkaderd door Orsatus Ski Racing, maar vanaf dit seizoen zal ze werken met Rémy Poccard-Marion.


Eerst en vooral wil ze Alex en JB Fourrat bedanken die Orsatus Ski Racing oprichtten en haar met open armen ontvingen in hun toen nog beperkte team. Het waren 3,5 leerrijke jaren en dankzij hun professionele omkadering durfde Marjolein de stap te zetten om 3 jaar geleden full-time in de winter naar de bergen te verhuizen. De trainingen waren steeds van een hoog niveau en Decroix maakte dan ook veel progressie.


Orsatus Ski Racing is een uitstekende oplossing voor jongeren die zoeken naar een volledig trainingspakket in groep voor korte of lange termijn: skitrainingen, fysieke trainingen, wedstrijdbegeleiding, video-analyse, logement, transport en zelfs voeding. Wie dus op zoek is naar all-in trainingsmogelijkheden in Frankrijk (Méribel) kan Marjolein Decroix altijd contacteren voor meer info.


Nu de Belgische skiester al wat zelfstandiger is en een universitair diploma op zak heeft, is een all-in formule niet meer noodzakelijk. Daarom maakte ze de keuze om met haar vriend naar Bourg Saint-Maurice te verhuizen zodat Marjolein Decroix na de trainingen gewoon 'naar huis' de rust kan opzoeken. Met haar masterdiploma training en coaching op zak, zijn kosten voor een fysieke trainer ook overbodig. Ze stelt vanaf nu dus zelf haar trainingsprogramma op, wat meer budget vrij maakt voor skitrainingen. Wie Marjolein goed kent, weet dat ze helemaal zichzelf kan zijn bij een beperkt aantal mensen die ze goed kent, maar dat ze snel op de achtergrond verdwijnt in een grote groep. Hopelijk zal een kleinere trainingsgroep, een persoonlijker aangepast programma en een rustigere omgeving haar prestaties positief beïnvloeden en de mentale als fysieke vermoeidheid op het einde van het seizoen beperken.


Recente berichten
bottom of page