top of page

MARJOLEIN DECROIX

BELGIAN SLALOM SKIER

MAAR WAT DOEN SKIËRS DAN IN DE ZOMER? SKIËN!?!

Het is een vraag die de skiester tijdens de zomer wel meer te horen krijgt: ‘wat doen skiërs is de zomer?’ Naar festivals gaan is niet het juiste antwoord! Hard trainen, skiën en wat centjes verdienen is wel wat op de planning staat.

Tot vorig jaar was er geen gevaar dat de verveling toe zou slaan na het skiseizoen, want dan had ik maar 1 ding te doen: studeren, studeren, studeren! Pas nu merkt de atlete het voordeel van het afronden van haar studies Master in de Lichamelijke Opvoeding. ‘Ik kan gewoon veel vroeger beginnen trainen dan voorbije jaren, wat de voorbereiding zoveel completer maakt. Dit jaar was ik pas echt in vorm eind januari en dan moet alles plots heel snel gaan, want het seizoen is kort. Nu wil ik volledig klaar zijn vanaf de eerste wedstrijden’ zegt Marjolein Decroix.


Onmiddellijk na het seizoen was het hoog tijd voor wat rust, zowel fysiek als mentaal. Sport bleef echter een dagelijkse rol spelen in haar leven want Marjolein volgde de internationale slalomwedstrijden van haar vriend Axel Sleebus. Nee, niet slalom op ski’s, maar in een kajak! Voor de fysieke trainingen opnieuw van start gingen, ging ze nog een weekje surfen in Hossegor.


Begin mei begon Marjolein Decroix al het volgende seizoen voor te bereiden met een trainingsblok kracht en uithouding. In juni ging de gletsjer in Val d’Isère opnieuw open en kwamen bovenop de fysieke trainingen nog eens 3 intensieve weken skitraining. ‘Skiën op een gletsjer is altijd heel vermoeiend, want in die periode van het jaar moet je al om 7 uur op de piste staan. Slapen op 3000m is niet mogelijk en ook niet goed voor de recuperatie, dus slapen we een eindje van de gletsjer en gaat de wekker dus vaak om 5 uur’ legt Marjolein Decroix uit. Rond 12 uur zit de skitraining er dan wel op, maar in de namiddag volgt nog een extra fysieke training waar er aan de uithouding, kracht, explosiviteit, evenwicht en/of core stability gewerkt wordt. ‘Vakantie zou ik dat nu niet direct noemen’ lacht de skiester.


Recente berichten
bottom of page