MARJOLEIN DECROIX

BELGIAN SLALOM SKIER
 

TRAININGSTIPS

Als goed getrainde en ervaren skiër wil Marjolein jullie graag ook enkele tips meegeven op een uitstekende ervaring op de pist te hebben!

Visueel gedrag bij alpine slalom skiërs

Marjolein deed in functie van haar thesis uitgebreid onderzoek naar het visueel gedrag bij alpine slalom skiërs. Hierbij legde ze de focus op het verschil tussen beginners en experts. Lees hieronder de highlights van Marjolein haar werk!

Het belang van een veilige skihelm en -bril

De winter staat voor de deur en voor wie een skivakantie geboekt heeft, is het hoog tijd om je ook te voorzien van een veilige uitrusting. Vandaag de dag is het al lang niet meer cool om zonder helm de helling af te knallen en ben je eerder een vreemde eend wanneer je er geen draagt. En geef nu toch gewoon toe, wat is er cooler dan een goede skiër met een blitse helm? U heeft al lang een helm zegt u? Weet dan dat deze in veiligheid mindert bij elke impact die hij doorstaat. Een val op de piste, een uitslipper tijdens de après-ski of gewoon uw helm die op de grond valt,… Een nieuwe helm is vast goedkoper dan de ziektekosten achteraf!

 

Naast een veilige helm, is een goede bril ook van groot belang tijdens het veilig uitoefenen van uw favoriete wintersport. Sneeuwblindheid is iets wat we allemaal kennen, maar denken dat het ons nooit overkomt. Lijkt een gebroken pols op een mistige dag dan wel een reëel gevaar? Ook dan kan een goede bril heel wat schade voorkomen! Een aandampende bril, een glas vol krassen, een uitgerekte bevestigingsband? Elke skiër of snowboarder weet wat ik bedoel. Een goed zicht zorgt er niet enkel voor dat u alle hindernissen of bultjes goed ziet liggen, het geeft u ook veel meer zelfvertrouwen en plezier op een miezerige vakantiedag. Ook hier is het verhaal hetzelfde: uw bril verliest zijn veiligheid na een bepaalde tijd. Elke keer dat u het glas (te hard) schoonveegt, gaat er wat van de beschermende laag af.

Recensie Shred-uitrusting

Shred staat vooral bekend om zijn felle kleuren en is daardoor heel aantrekkelijk voor de jeugd. Sneeuwsporters als Marjolein die het graag wat soberder hebben, kozen voordien vaak voor een ander merk. Daar is nu geen reden meer voor! De nieuwe combinatie van Shred-helm en bril (helm: Half Brain Norfolk Gold, bril: Smartefy Femme Fatale) die Marjolein Decroix heeft, is sober, stijlvol, elegant en vrouwelijk tegelijk. De gouden bril met glinsterende band past perfect bij de witte helm met gouden motief. Voor wie er toch graag een felle toets aan geeft, kan de helm combineren met een opvallend kleur van bril, zonder daarbij een te jeugdige look te hebben. Deze helm en bril spreken zowel slalomskiërs als recreanten aan. De pluizige oorstukken zorgen voor een optimaal comfort en je kunt er bovendien uitstekend mee horen, wat duidelijk niet altijd het geval is bij andere helmen. Door een draaiknop achteraan de helm, regel je bovendien de maat zodat hij perfect op je hoofd past. Het petje vooraan de helm doorbreekt de ‘pispotvorm’ en zorgt vooral voor een vloeiende overgang tussen je helm en je bril. De sluiting is eenvoudig en de band is met zachte stof afgewerkt zodat deze niet schuurt onder je kin. Je kan je bril heel gemakkelijk achteraan de helm vastmaken zodat je deze niet verliest. Alle Shred-brillen zijn bovendien voorzien van een antislip bevestigingsband. Zo blijft je bril altijd mooi op z’n plaats. De brilglazen zijn ontworpen om aandamping tegen te gaan en beschermen perfect tegen het felle UV-licht in de bergen. Je kunt het glas gemakkelijk wisselen om in elke weersomstandigheden de beste zichtbaarheid te garanderen. Wanneer er krassen op de bril staan, kun je gewoon het glas vervangen wat een hele besparing is tegenover een volledig nieuwe bril!

 

Een perfecte combinatie voor wie stijlvol, comfortabel en veilig van de berg wil knallen. ‘Ik moet enkel nog van mijn drinkbus leren drinken met die nieuwe beugel van Shred!’merkt Marjolein Decroix als enige minpuntje op.

SPONSORS

Marjoleindecroix.be - © 2016 All rights reserved 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now