top of page

MARJOLEIN DECROIX

BELGIAN SLALOM SKIER

EEN NIEUW HOOFDSTUK

Nu Marjolein Decroix haar diploma master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen met grote onderscheiding behaald heeft, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Na vijf jaar haar studies succesvol gecombineerd te hebben met topsport, zet ze voor een seizoen haar volledige aandacht op het skiën. Aangezien slalom skiën niet de goedkoopste sport is, zal ze haar trainingen en wedstrijden moeten aanvullen met werken als trainer.


Na een minder succesvol seizoen met enkele blessures vorig jaar, koos Marjolein ervoor om deze zomer bijna niet op de ski's te staan. Ze verzette haar gedachten en trainde harder dan ooit tevoren op fysiek vlak. Heel onverwacht vertrok Decroix eind juli toch drie dagen naar Zuid-Afrika om er deel te nemen aan de eerste Zuid-Afrikaanse kampioenschappen. Ze won er de juniorenkampioenschappen en skiede 22 FIS-punten. Dit was een unieke ervaring om nooit meer te vergeten! Eens het nieuwe schooljaar begon, gaf Marjolein Decroix een maand stage in het college van Ieper. Nu heb heeft ze naast haar major training en coaching alpine ski ook haar lerarenopleiding op zak. Om het seizoen financieel mogelijk te maken, gaf de ze wekelijks training aan het Ice Mountain Racing Team. Marjolein hervatte ook haar zoektocht naar sponsors, waarover later meer nieuws volgt.


De toekomst ziet er rooskleurig uit. Begin november trekt Marjolein Decroix twee weken naar de gletsjer in Stubai. De eerste week geeft ze er slalomtraining met Kriski, de tweede week gaat ze mee als trainer van het BEAST (Belgian Alpine Ski Team). Volgende maand verhuist Marjolein Decroix dan naar Bourg Saint Maurice in de Franse Alpen. Ze zal er trainen met Rémy Poccard-Marion die haar ongetwijfeld klaarstoomt voor de eerste wedstrijden van het seizoen in december.


Recente berichten
bottom of page