top of page

MARJOLEIN DECROIX

BELGIAN SLALOM SKIER

DECROIX WORDT BELGISCH KAMPIOEN SLALOM 2018



Naar jaarlijkse gewoonte, wordt het skiseizoen in de paasvakantie afgesloten met het Belgisch Kampioenschap Alpine ski. Dit jaar werd dit in het Franse Val Thorens georganiseerd en stond de slalom op 3 april gepland. Voor Marjolein, die haar doelen eerder op internationaal niveau legt, is dit zeker niet de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Toch blijft dit voor sponsors en de doorsnee Belg een belangrijke titel om op je palmares te hebben.



Door het uitvallen van mede-Olympiër Kim Vanreusel, stond Decroix op papier als favoriet aangestipt. Wetende dat het toch altijd een speciale wedstrijd is en dat er in de slalom, zeker met de slechte sneeuwomstandigheden op 3 april, snel iets verkeerd kan lopen, zou er toch ook rekening gehouden moeten worden met de aanstormende talentvolle jeugd.

Door het beperkt aantal Belgische en internationale deelnemers (open BK) wist Marjolein dat ze haar wereldranking (FIS-punten) niet zou kunnen verbeteren. Skiën voor de titel zonder veel risico’s te nemen, was dus de opgave van de dag.


Ondanks het feit dat de West-Vlaamse de laatste weken bijna al haar wedstrijden kon finishen, sloeg de twijfel toe bij het zien van de slechte weers-en sneeuwomstandigheden op de stade van Val Thorens (geen dieptezicht en zeer zachte sneeuw). Met de handrem op, skiede Decroix naar een beperkte voorsprong van 0.2 seconde na de eerste run op clubgenoot Julie De Leeuw. Een uitbrander van formaat van haar Franse coach, moest haar wakker schudden voor de tweede run, maar toen Julie te veel risico nam en de finish niet haalde, was er geen enkele reden om ook diezelfde fout te maken. Plezierbeleving nul, skiniveau ondermaats, maar na een lange reeks van valpartijen op het Belgisch Kampioenschap de laatste jaren, toch eindelijk nog eens de titel Belgisch Kampioen Slalom 2018.



Recente berichten
bottom of page