top of page

MARJOLEIN DECROIX

BELGIAN SLALOM SKIER

MARJOLEIN DECROIX WORDT 40e OP WERELDKAMPIOENSCHAP SLALOM

Op 18 februari stond in het Zwitserse Sankt Moritz het wereldkampioenschap slalom gepland voor de vrouwen. Het was dag waarop Mikaela Shiffrin haar 3e wereldtitel zou behalen, maar ook de dag waarop de Belgische Marjolein Decroix voor de 3e keer aan de start stond van dit grootse evenement. Derde keer goede keer! Ze behaalde een mooie 40e plaats met een goede eerste run en een iets mindere tweede run. Op naar de top-30!



Achteraf bekeken is het altijd gemakkelijk, maar toch was Marjolein haar wereldkampioenschap al bijna afgelopen nog voor het echt begonnen was. Enkel de 50 beste skisters aan de start gingen rechtstreeks door naar ‘de finale’. De andere meisjes moesten een kwalificatiewedstrijd skiën waar enkel de top-25 geselecteerd werd voor het echte wereldkampioenschap. ‘Eigenlijk was dat nog meer stresserend dan het echte WK!’ vertelt Marjolein. ‘Iedereen had me gezegd dat het onnodig was om veel risico’s te nemen tijdens die wedstrijd, want als je valt of de finish niet haalt is je WK voorbij. Na de eerste run stond ik plots 26e en had dus net iets té voorzichtig geskied.’ Gelukkig zette Decroix haar teleurstellende resultaat recht met een snelle tweede run en eindigde 10e, mooi binnen de top-25 dus.


‘Gespannen skiën om de finish te halen hadden we al geprobeerd tijdens de kwalificaties en het was duidelijk: dat werkt niet! Volle bak knallen was dus de enige optie en tegen mijn verwachtingen in ging ik daarbij niet op mijn bek met een mooie tijd als resultaat.’ lacht Marjolein. 4 jaar geleden, op haar allereerste WK,finishte Decroix in de eerste run op meer dan 10 seconden van Shiffrin, die toen ook al won. Dit jaar had de West-Vlaamse een kleine 4 seconden achterstand. ‘Als ik er binnen 4 jaar opnieuw 6 seconden af doe, dan mag Shiffrin zich zorgen beginnen maken’ grapt Marjolein. De tweede run maakte de Ieperse jammer genoeg enkele foutjes waardoor ze wat tijd verloor, maar eindigde toch op een 40e plaats.





Recente berichten
bottom of page