top of page

MARJOLEIN DECROIX

BELGIAN SLALOM SKIER

FYSIEKE STAGE MET TEAM BELGIUM IN RIO MAIOR (PORTUGAL)




Binnen 256 dagen gaan de Olympische Winterspelen in PyeongChang (Zuid-Korea) van start en Marjolein Decroix hoopt er de Belgische driekleur te kunnen vertegenwoordigen. Van 18 tot 25 mei konden 26 atleten van Team Belgium (het Olympisch Team) zich optimaal voorbereiden voor het komende seizoen en elkaar leren kennen.

(foto door Pieterjan Van Weyenbergh)




‘Rustig aan het zwembad liggen om van de Portugese zon te genieten was niet aan de orde, we werkten 2 fysieke trainingen per dag af. Het enige bad dat we zagen was het ijsbad voor de stijve benen en dat was niet bepaald een pretje!’ lacht Marjolein. De Belgische delegatie telde 7 skiërs die voor de gelegenheid zich samen in het zweet werkten. Fietstochten, krachttrainingen, buikspieren, stabilisatietrainingen,… het programma was goed gevuld! ‘De eerste dagen kon ik bijna de trap niet meer af van de spierpijn, maar naar het einde van de week paste mijn lichaam zich steeds beter aan’ vertelt de West-Vlaamse. Er waren ook infosessies om de atleten voor te bereiden op wat ze van de Olympische Spelen kunnen verwachten en vooral hoe ze zich het best kunnen voorbereiden op het grootste evenement in hun sportcarrière. ‘Normaal moet ik altijd alleen mijn fysieke trainingen afwerken, dus het was wel eens leuk om dat samen te kunnen doen. Alle verschillende wintersporters zo gedreven hun ding zien doen, is zeer motiverend! Iedereen werkt er hard voor en dat is ook de enige weg naar Zuid-Korea.’



De definitieve selectie voor de skiërs in PyeongChang wordt maar begin januari gemaakt, dus hard blijven werken is de enige optie. De komende weken staan er nog veel conditie- en krachttrainingen gepland om dan in juni opnieuw de sneeuw te gaan opzoeken op de gletsjers.


Filmpjes: https://www.facebook.com/DecroixMarjolein/


Recente berichten
bottom of page