top of page

MARJOLEIN DECROIX

BELGIAN SLALOM SKIER

PERSCONFERENTIE NIEUWE SKISEIZOEN


Voor de meeste mensen begint het echte wintersportseizoen pas met kerst, maar Marjolein Decroix is al een tijd langer bezig met het voorbereiden van haar nieuwe skiseizoen. Nu de Vlaamse skiester is afgestudeerd als master LO, wil ze een jaartje volop haar kans wagen in de internationale skiwereld. Verzekeringen De Leeuw en AXA bank Deerlijk overhandigden haar een prachtige ‘snowmobiel’ waarmee Marjolein Decroix zich de hele winter kan verplaatsen. Dit mocht niet onopgemerkt voorbij gaan, wat resulteerde in een persconferentie. Het was natuurlijk ook de ideale gelegenheid om alle sponsors in de verf te zetten en uitgebreid te bedanken.


Doelen


Marjolein haar doel voor het seizoen 2015-2016 is om haar plaats op de wereld ranking te verbeteren. In de skiwereld wordt dit uitgedrukt in FIS-punten. Hoe minder punten, hoe beter. ‘Na een kwakkeljaar met enkele blessures, eindigde ik het voorbije seizoen op 52 punten. Dit was was slechter dan de 40 punten waarmee ik het seizoen in 2014 mee afsloot’ legt Decroix uit. Deze zomer skiede de renster 22 FIS-punten in Zuid-Afrika wat haar persoonlijk beste resultaat is. Voor de wereld ranking neemt men echter het gemiddelde van de twee beste resultaten per seizoen. Dit seizoen wil Marjolein dus nog een tweede resultaat in de 20 punten neerzetten. Volgend seizoen is het haar doel om zich te selecteren voor de wereldkampioenschappen in Sankt Moritz. Decroix droomt op lange termijn van de Olympische Spelen 2018 in Zuid-Korea.















Een veelbelovende start met progressiemogelijkheden


Begin december nam ze reeds deel aan haar eerste wedstrijden in Val Thorens. Ze werd er 14e en 9e door zeer matig te skiën, maar zette in haar laatste run wel de 3e tijd neer wat veelbelovend is voor de toekomst. Decroix stond slechts een 10-tal dagen op de ski’s voor deze eerste wedstrijden wat heel wat minder is dan haar concurrentes. Met wat meer skitraining in de benen moet het dus zeker mogelijk zijn om twee goede runs te skiën en mee te spelen voor een podiumplaats.


Decroix staat er niet alleen voor


Het is geen geheim dat skiën geen goedkope sport is. Gelukkig kan Marjolein Decroix dit jaar rekenen op een team van mensen die in haar geloven. Verzekeringen De Leeuw en AXA bank Deerlijk bezorgden haar een fantastische ‘snowmobiel’. Dankzij Pulso-Preventielab kan ze een beroep doen op osteopaat Egwin Ponette, kinesitherapeut Ward Van Houtte en mental coach Anouk Martens. Uit bloedanalyse bleek dat Decroix een tekort aan zink had, wat een rol speelt in de weerstand. Voedingssupplementen van Pharmanutrics zullen haar vast en zeker helpen. Shred bezorgde haar een prachtige helm en skibril. Ook t’Kapelleke Fashion en Lunchbar Noon steunen Marjolein in haar nieuwe avontuur. Tot slot kochten heel wat vrienden en kennissen flessen cava ten voordele van haar skiseizoen. Hierbij wil Marjolein Decroix al deze mensen nogmaals hartelijk bedanken voor hun steun!


Recente berichten
bottom of page